Kovačica dobija još jedan vetropark

Foto-ilustracija: Pixabay (www_slon_pics)

Odeljenje za urbanizam, stambeno-komunalnu delatnost, zaštitu životne sredine, saobraćaj i energetiku, imovinsko pravne i inspekcijske poslove Opštine Kovačica stavlja na javni uvid plan detaljne regulacije za vetropark „Crepaja“.

Vetropark sa 30 vetrogeneratora ukupne instalisane snage oko 220 MW, planiran je u južnom delu opštine Kovačica, u katastarskoj opštini Crepaja. 

Kako se navodi u planu detaljne regulacije tehničko-tehnološka celina kompleksa vetroparka sastojaće se od pojedinačnih stubova vetrogeneratora u kojima se energija vetra u turbinama konvertuje u električnu energiju, a odatle podzemnom sabirnom elektroenergetskom mrežom naponskog nivoa distribuira do planirane transformatorske stanice “Crepaja“.

Pročitajte još:

Dalje se navodi da postoje dve lokacije za gradnju trafostanice. Postoje i dve moguće lokacije za priključenje na dalekovod, a zatim i na elektroenergetski prenosni sistem.

Javni uvid traje do 5. 12. 2022. godine. Nacrt plana biće izložen u prostorijama opštine Kovačica, kao i u digitalnom obliku.

Za više informacija pogledajte ovde

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti