Korišćenje novog elektropunjača u Podgorici biće besplatno tokom prve godine rada!

Foto: Grad Podgorica

Nova javna stanica za punjenje električnih automobila u Podgorici postavljena je u Ulici Vuka Karadžića i uskoro će biti predata na upotrebu svim građanima i posetiocima Podgorice.

Ovo je još jedna javno dostupna instalacija ovog tipa koja pruža mogućnost svim korisnicima električnih automobila da koriste stanicu. U prvoj godini punjenje e-automobila biće besplatno. Ovaj projekat je realizovan po osnovu ugovora o donaciji sa firmom „Venntour“ (Tesla Club Montenegro) koji su obezbedili punjač za vozila na električni pogon.

Podsećamo, Podgorica je prošle godine dobila prvu stanicu za punjenje električnih automobila koja je postavljena na uglu Vučedolske i Njegoševe ulice, a nabavljena je preko projekta Razvoj niskokarbonskog turizma, kroz partnerstvo Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) i Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore, uz podršku Glavnog grada.

Na ovaj način, Podgorica je nastavila da razvija koncept pametnog grada, svesna da je upotreba električnih vozila poželjna imajući u vidu da ona nude brojne prednosti – manje zagađenje, smanjenje emisija CO2, smanjenje nivoa buke, povećanje energetske efikasnosti i nezavisnost od fosilnih goriva.

Izvor: Grad Podgorica

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti