Kontroliše se komunalni red u predškolskim ustanovama Beograda

U toku je redovna kontrola komunalnog reda u 235 objekata predškolskih ustanova na teritoriji gradskih opština Stari grad, Savski venac, Rakovica, Čukarica, Zemun, Vračar, Palilula, Zvezdara, Voždovac i Novi Beograd.

Foto: Milisav Pajević

Kako je saopšteno iz Sekretarijata za inspekcijske poslove, gradski komunalni inspektori izvršiće inspekcijski nadzor čistoće i urednosti spoljnih delova zgrada i dvorišta vrtića.

Inspektori su do sada pregledali 85 objekata i u 64 je zatečeno čisto i uredno stanje.

Za popravku rekvizita za igru dece i drugog mobilijara u dvorištima, uređenje, košenje i čišćenje zelenih površina, zamenu polomljenih i postavljanje slivničkih rešetki koje nedostaju doneto je 21 rešenje.

Kontrola će biti završena kada bude pregledano svih 235 objekata i nakon što bude izvršena kontrola izvršenja svih donetih rešenja.

Osim kontrole komunalnog reda vrtića koja je u toku, gradska komunalna inspekcija izvršila je kontrolu komunalnog reda u 236 osnovnih i srednjih škola na teritoriji deset gradskih opština.

Inspekcijskom kontrolom, koja je otpočela sa početkom školske godine, u 133 škole utvrđeno je čisto i uredno stanje, dok su za ostale objekte inspektori doneli rešenja kojima je naloženo uklanjanje grafita, popravka ograde oko školskog dvorišta, rekvizita i opreme na sportskim terenima, olučnih vertikala i drugih nedostataka.

Izvor: Grad Beograd

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti