Konkurs za istraživačke radove o problemima očuvanja Skadarskog jezera

Foto-ilustracija: Unsplash (Wladislaw Peljuchno)

Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) raspisuje konkurs za novinarske radove, odnosno pruža jednokratnu novčanu podršku za novinare/novinarke koji bi se posvetili istraživanju problematike zaštite prirode, sa posebnim akcentom na probleme očuvanja nacionalnog parka Skadarsko jezero.

U okviru ovog poziva moguće je podržati dve istraživačke priče, odnosno istraživački rad dva novinara/ke. Zadatak odabranih novinara je da napišu istraživačku priču u formi od jednog članka ili video priloga koji se bave izveštavanjem o problemu u oblasti zaštite Skadarskog jezera. Koncept istraživanja i forma izveštavanja nisu unapred zadani, a novinari imaju mogućnost biti slobodni i kreativni u osmišljavanju istraživanja. Na raspolaganju će im biti CZIP resursi, literatura i mogućnost korišćenja konsultacija i savetovanja sa stručnim osobama u oblasti zaštite prirode.

Jednokratna bruto podrška u iznosi od 450 evra po priči koja pokriva sve vrste troškova vezane uz istraživački rad, a prema potrebama kandidata može biti iskorišćena za troškove putovanja, vremena provedenog za istraživanje ili opremu.

Rok za prijave je 15. oktobar, a rok za predaju priča je 20. novembar.

Za više informacija pogledajte ovde.

Izvor: CZIP

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti