Električni Bugati od 20 miliona evra „juri“ 400 kilometara na sat

Proizvođač najekskluzivnijih sportskih automobila na svetu Bugati planira da predstavi trkački automobil na električni pogon. Ovo vozilo, sa cenom iznad 20 miliona evra, biće najskuplje na svetu.

Najradikalnije dizajniran automobil današnjice već za nekoliko meseci će postati realnost. Električni „Bugati Vižn le Mans“ će poslužiti kao pokazni primer tehnologije budućnosti, kažu stručnjaci i preteča luksuza u svetu.

Skoro svi testovi govore da će biti i najbrži – dostizaće brzinu veću od 400 km na čas.

„Želimo da se prilagodimo budućnosti, pogon od 18 cilindara više nije u modi, elektromotori brže ubrzavaju i imaju veću iskorišćenost. Naravno, sve to prati luksuz i cena“, rekao je Mate Rimac.

Pre samo nedelju dana luksuznu marku „WV“ korporacije Bugati preuzeo je hrvatski proizvođač automobila Mate Rimac. 

Detalji tog dogovora nisu poznati, ali očigledno je grupaciji „WV“ bitno da tehnlogiju koju Rimac poseduje ugradi i u svoje ostale modele.

„Razvoj od nule mnogo košta, mnogo je bolje udruživanje nego raditi sve iz početka. Rimac nam je dao ono što nam je potrebno u budućnosti“, ističu u Bugatiju.

Jedina dilema ostaje kada će ovaj automobil biti u prodaji i da li će stvarno biti testiran na jednoj od najtežih trka izdržljivosti. Po dizajnu, kažu stručnjaci, ovo je i najlepši ikada izrađeni auto.

Izvor: RTS

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti