Konferencija „Zelena pravda: Implementacija horizontalnog ekološkog zakonodavstva”

Foto-ilustracija: Freepik (freepik)

Regionalni Centar za ekološko pravo (RCEL), uz podršku UNDP-a, organizuje konferenciju „Zelena pravda: Implementacija horizontalnog ekološkog zakonodavstva”, koja će se održati 7. juna 2024. godine u prostorijama Miljenko Dereta, u Beogradu.

Cilj konferencije je unapređenje razumevanja i primene zakonodavnih okvira u oblasti zaštite životne sredine u Srbiji kroz razmenu znanja, iskustava i najboljih praksi sa stručnjacima. Konferencija teži jačanju kapaciteta relevantnih aktera u borbi protiv ekološkog kriminala, unapređenju sudskih i upravnih procedura u zaštiti životne sredine, kao i promovisanju saradnje između svih zainteresovanih strana radi ostvarivanja ciljeva održivog razvoja u Srbiji.

Kroz konkretnu analizu i raspravu o izazovima i prilikama u oblasti zaštite životne sredine, konferencija ima za cilj da podigne svest i inspiriše donosioce odluka, pravne stručnjake, aktiviste i građane na konkretne korake ka očuvanju prirodnih resursa i izgradnji pravednijeg društva koje poštuje ljudska prava i integritet životne sredine u Srbiji.

Pročitajte još:

Teme koje će biti predmet diskusije:

  • Krivičnopravna zaštita životne sredine
  • Suočavanje sa ekološkim kriminalom – izazovi i prilike
  • Zaštita ljudskog prava na zdravu životnu sredinu

Agenda sa govornicima je dostupna na sledećem linku.

Svoje učešće možete potvrditi slanjem imejla na office@rcel.rs najkasnije do 3. juna. Molimo vas imajte na umu da je broj mesta ograničen.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti