Konferencija o daljinskom grejanju i EE u zgradarstvu u novembru u Beogradu

Energetski pasos2

Centralno evropski forum za razvoj (CEDEF) 18. novembra 2014. godine organizuje konferenciju „Daljinsko grejanje i energetska efikasnost u zgradarstvu“. Cilj ove konferencije je da ukaže na primenu savremenih tehnologija u zgradarstvu kako bi se ostvarile značajne uštede.

U okviru konferencije biće predstavljeni veza različitih sistema KGH i energetski efikasnog zgradarstva u cilju uštede energije. Osim toga biće predstavljeni i primeri uštede energije u procesu izgradnje i adaptacije objekata kao i planovi za unapređenje sistema daljinskog grejanja u Srbiji. Biće reči i o korišćenju biomase za grejanje velikih i malih korisnika.

U Srbiji se potroši duplo više energije za zagrevanje objekata nego što je to slučaj u evropskim zemljama. Do 2020. godine trebalo bi da bude uloženo oko 1,6 milijardi evra kako bi Srbija dostigla sadašnji prosek Evropske unije u potrošnji energije u zgradarstvu.

Konferencija „Daljinsko grejanje i energetska efikasnost u zgradarstvu“ organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Sekretarijata za energetiku grada Beograda, a u saradnji sa Poslovnim udruženjem „Toplane Srbije“ i Inženjerskom komorom Srbijom.

Sandra Jovićević

foto: aluminioscarlos.es

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti