Kompanija „Tesla motors“ razvija kućni punjač za električne automobile

tesla-auto1

Direktor kompanije „Tesla motors“ gospodin Elon Musk najavio je da je u toku uzrada kućnog punjača za električni automobil „Tesla“. Prema njegovim rečima, ovaj punjač neće imati nikakve veze sa mrežom super brzih punjača, već će se automatski izvlačiti iz zida i spajati na automobil. Gospodin Musk nije najavio kada će ovaj punjač biti dostupan javnosti.

Podsetimo, u junu ove godine na sajmu solarne tehnike „Intersolar“ u Minhenu predstavljen je električni automobil Tesla S koji je proglašen za najbolji ekološki automobil koji postoji na putevima.

Automobil Tesla S P85 ima snagu elektromotora od 85kW, a domet baterije iznosi između 400 i 500 kilometara. Može da se dopunjava kod kuće za šta je potrebno oko 5 do 6 sati ili na supercharger solarnim pumpama. Veoma je tih, a jedna od njegovih najvećih prednosti je ta što je ovo prvo luksuzno vozilo za 5 osoba koje pruža sve mogućnosti i udobnosti luksuznih automobila, a ujedno omogućava ekološku vožnju bez emisije izduvnih gasova, dok se dopunjava električnom energijom iz (solarnog) obnovljivog izvora energije.

Cena ovog automobila iznosi oko 120 hiljada evra.

Sandra Jovićević

foto: energetskiportal.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti