Klizište “Duboko” biće sanirano u naredne četiri godine

Foto: Grad Beograd

Nadomak Beograda, kod Umke i u Dubokom na putu Beograd-Obrenovac, postoji klizište koje je jedno od najvećih u Evropi. Kako je rekao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momorivić, ovo klizište biće potpuno sanirano u naredne četiri godine.

Naime, ono nalazi se na trasi saobraćajnice Barič- Duboko-Umka- Ostružnica i kada u potpunosti bude sređeno buće rešen višedecenijski problem za oko 200.000 stanovnika.

“Moramo to da završimo u narеdnе čеtiri godinе, Vlada će za to svake godine morati da izdvaja najmanjе 20 miliona еvra, kako bi invеstirali u Bеograd i Obrеnovac i da oni budu još boljе povеzani“, poručio jе Momirović.

Koliko je trenutna situacija teška, govori činjenica da je za projektovanje rešenja potrebno sigurno godinu dana, navodi se u saopštenju ministarstva.

Prvi koraci su napravljeni, nadležni su tokom prošle godine izdvojili sredstva i iz ovog kraja je raseljeno 55 porodica čije su se kuće nalazile na samom klizištu. Na dnevnom nivou na pomenutoj deonici gravitira 15.000 vozila i ovaj put pokriva 200.000 stanovnika, dok 16.000 ljudi direktno živi na ovom klizištu.

Energetski portal

 

 

 

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti