Kampanja „Lajk za pametnu energiju” danas u Doboju

Foto-ilustracija: Pixabay

U okviru kampanje „Lajk za pametnu energiju” danas će u Parku narodnih heroja u Doboju biti održana radionica o energetskoj efikasnosti i zaštiti životne sredine.

Na tom edukativnom i zabavnom događaju profesor Atom će predstaviti Virtual Reality igricu, koja će posetiocima omogućiti da zakorače u virtuelni svet i na posve drugačiji način se edukuju o energetskoj efikasnosti, pokažu koliko znaju i otkriju nove načine uštede energije u svakodnevnom životu.

Kampanja „Lajk za pametnu energiju” se realizuje u okviru projekta „Zeleni ekonomski razvoj” koji u BIH implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), uz finansijsku podršku Vlade Švedske, Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske i Fonda za zaštitu okoline Federacije BiH, u saradnji sa Ministarstvom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, entitetskim ministarstvima prostornog uređenja, kantonalnim ministarstvima i drugim partnerima.

Projekat „Zeleni ekonomski razvoj” ima za cilj stvoriti uslove za investicije u projekte energetske efikasnosti, povećati broj „zelenih radnih mesta“ i doprineti razvoju tržišta, a što vodi ka privrednom rastu i razvoju BiH.

izvor: energetika.ba

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti