K2 Baza: Detekcija prepreka sa AI i planiranje sa optimizovanim termičkim prekidima

Photo-illustration: Pixabay (Zsuzska321)

Inovativni alat za planiranje K2 Baza omogućava da se PV projekti planiraju brzo, pouzdano i precizno. U samo pet koraka možete odrediti optimalni dizajn vašeg K2 sistema za montažu i konfiguraciju vašeg PV projekta za kose i ravne krovove. I to sve besplatno! Nije ni čudo što je K2 Baza postao jedan od najpopularnijih alata za planiranje u industriji. Besplatni softver za planiranje K2 Baze je sada još inteligentniji. U novoj funkciji detekcije prepreka, elementi kao što su dimnjaci, svetlarnici ili druge prepreke koje su uvučene se prepoznaju i automatski dodaju uz pomoć veštačke inteligencije. To znači da planer više ne mora ručno da ucrtava razne prepreke. Time se značajno uštedi vreme.

Planiranje je takođe pojednostavljeno optimizovanim termičkim razdvajanjem, čija je definicija automatski dostupna planeru u K2 bazi. Pojedinačna polja modula su sada raspoređena još ravnomernije i težina koja se balastira je na taj način optimalno raspoređena.

Interfejs K2+ do PV*SOL premium

Uz K2+, alat za planiranje K2 Baza sada takođe omogućava direktan prenos projektnih podataka sa i na PV*SOL premium od Valentin Softvare-a. U budućnosti ove vrednosti više neće morati da se unose više puta tokom fotonaponskog planiranja. Time se štedi vreme i novac i izbegava rizik da vrednosti ne budu pravilno zabeležene ili ažurirane. Uključujući PV*SOL premium, K2 Systems proširuje prethodne interfejse na SolarEdge, SMA, Fronius, Kostal, GoodWe i archelios™ Pro sa još jednom važnom komponentom. Ovo pojednostavljuje planiranje fotonaponskih sistema sa K2 montažnim sistemima.

Optimalan dizajn na četvorovodnim krovovima

Besplatni softver za planiranje K2 Baze sada može da se koristi ne samo za ravne, kose i jednovodne krovove, već i za fotonaponske sisteme na četvorovodnim krovovima. U budućnosti će takođe moći da se planira i u stepenastom i stoga prostorno optimizovanom postavljanju, uključujući i rastojanje od prepreka i pogled na senku. K2 Baze tako proširuje opseg instalacija koje se mogu planirati pomoću K2 softvera. Četvorovodni krov obično ima dve trapezoidne i dve trouglaste krovne površine – odnosno četiri potencijalne podloge za fotonaponski sistem. Međutim, konusni oblici krova ograničavaju korisne površine. Dakle, radi posebno visokog prinosa, važno je rasporediti module na što je moguće manje prostora, K2 Baza to čini mogućim.

Izvor: K2

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti