Još jedan požar na Fruškoj gori

Foto-ilustracija: Unsplash (Andy Watkins)

Na Fruškoj gori ponovo je izbio požar, rečeno je Tanjugu u Nacionalnom parku Fruška gora, a to su prethodno pokazale i fotografije koje su Novosađani objavili na društvenim mrežama.

„Požar je izbio u delu zaštitne zone Nacionalnog parka koji obuhvata livado-stepsko nisko rastinje. Dakle, nije šuma, nego gori livada. Osumnjičeni postoji, u toku je potraga za njim, a požar zajedno gase vatrogasna brigada i čuvarska služba Nacionalnog parka“, rekli su sinoć Tanjugu u NP Fruška gora.

Tanjugu je u policiji potvrđeno da je gorelo u policiji nisko rastinje, na potezu kod Čerevića. Vatrogasci su izašli na teren.

Sudeći po fotografijama koje su Novosađani objavili na društvenoj mreži Fejsbuk, a snimke poslali i Tanjugu, požar se video i sa terasa stambenih zgrada u Novom Sadu.

„Sa terase kula na Novom naselju, gde stanujemo, večeras smo videli da gori vatra na Fruškoj gori. Zapravo, na toj lokaciji je Fruška gora i pretpostavljamo da je tamo izbio požar. Videle smo vatru i nama izgleda kao da se ta vatra širi“, kaže u izjavi za Tanjug očevidac Aleksandra Saška Krstić, inače svetska šampionka u kik boksu.

Izvor: Radio-televizija Vojvodine

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti