Jedanaest ponuda za deponiju u Vinči

deponija vinca kurir.rs

U četvrtak 15. oktobra 2015. godine otvorene su ponude pristigle za javno-privatno partnerstvo za deponiju u Vinči.

Gradonačelnik Beograda gospodin Siniša Mali izjavio je da je zadovoljan tenderom jer se prijavilo čak jedanaest investitora. Prema njegovim rečima, tenderska komisija će oceniti pistigle ponude u narednih 25 dana, dok bi ugovor trebalo da bude potpisan u drugoj polovini 2016. godine.

Kako je saopšteno, ponude su podnele kompanije Feom Ciro Frisoli & C.Sas i C.I.S.A. iz Italije, WTE Wassertechnik/Jessen iz Nemačke, Suez Environnement, Veolia i Vinci Environnment iz Francuske, Valoriza/Ternaenergy i Helector iz Grčke, Urbaser iz Španije, Innovative Design Bureau Ecological Technologies iz Ruske Federacije i Beootpad iz Srbije.

Podsetimo, grad Beograd raspisao je u petak 21. avgusta 2015. godine Poziv za podnošenje prijava za priznavanje kvalifikacija u projektu JPP grada Beograda za pružanje usluga tretmana i odlaganja komunalnog otpada. Projekat javno-privatnog partnerstva obuhvata projektovanje, finansiranje, izgradnju, upravljanje i održavanje postrojenja za tretman i odlaganje na godišnjem nivou približno 480 hiljada tona komunalnog i oko 100 hiljada tona građevinskog otpada od rušenja, uz proizvodnju električne i/ili toplotne energije, kao i zatvaranje i rehabilitaciju postojeće deponije.

Sandra Jovićević

foto: kurir.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti