Javni poziv za regionalni centar za upravljanje otpadom „Keleš“

otpad novosti.rs

Regionalna razvojna agencija „Jug“ raspisala je 28. maja 2015. godine javni poziv za koncesionara koji će izgraditi i upravljati Regionalnim centrom za upravljanje otpadom u opštini Doljevac „Keleš“.

Direktor Razvojne agencije „Jug“ gospodin Bojan Avramović istakao je da će javni poziv trajati oko 4 meseca, odnosno 120 dana, a kada bude završen očekuje se da će u roku od 60 dana biti izabrana najpovoljnija ponuda. Prema njegovim rečima, uslovi za učešće u ovom konkursu veoma su rigorozni, a moraju se ispuniti i propisani uslovi u oblasti zaštite životne sredine. Dodao je i da će tehnologija za tretman otpada biti izabrana u postupku izbora koncesionara.

Kako je navedeno, otvaranje ponuda će se izvršiti javno, odmah po isteku roka za podnošenje ponuda, u 16 časova, u Svečanoj sali Univerziteta u Nišu.

Kompanija koja bude pobedila na tenderu imaće obavezu da izgradi regionalni centar za upravljanje otpadom i pet transfer stanica u opštinama Ražanj, Aleksinac, Sokobanja, Gadžin Han i Svrljig. Koncesija traje 25 godina, a kriterijum za izbor koncesionar je ekonomski najpovoljnija ponuda.

U Regionalnom centru za upravljanje otpadom „Keleš“ odlagaće se preko 82 hiljade tona otpada godišnje iz osam okolnih lokalnih samouprava.

Sandra Jovićević

foto: novosti.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti