Javni konkurs za sufinansiranje projekata efektivnijeg korišćenja hidrotermalnih resursa u Vojvodini

Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovinePokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine raspisao je Javni konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata efektivnijeg korišćenja raspoloživih hidrotermalnih resursa.

Ova sredstva moći će da koriste zemljoradničke zadruge, registrovana poljoprivredna gazdinstva, privredna društva i preduzetnici sa sedištem na teritoriji Vojvodine u svrhu izrade projektno-tehničke dokumentacije i izrade novih bušotina.

Pored toga, ova bespovratna podsticajna sredstva mogu se koristiti za sufinansiranje realizacije projekata efektivnijeg korišćenja ovog resursa u poljoprivredi, turizmu, ali i u medicinske i sportsko-rekreativne svrhe i to za potrebe lečenja i rekreacije, za potrebe grejanja i tople vode, za proizvodnju električne energije, za potrebe poljoprivrede i za potrebe industrije.

Kao cilj nameće se smanjenje potrošnje struje, stvaranje uslova za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora, poboljšanje energetske efikasnosti u proizvodnji, povećanje konkurentnosti proizvoda i stvaranje uslova za investiranje u energetiku.

Rok za podnošenje prijave na konkurs je 16. decembar 2013. godine.

Konkursna dokumentacija

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti