Izmene Javnog poziva za izgradnju postrojenja na biomasu i biogas

mre zelenasrbija.rs

Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije objavilo je Obaveštenje u vezi Javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava za izgradnju postrojenja za kombinovanu proizvodnju električne i toplotne energije iz biomase/biogasa.

Kako je navedeno u obaveštenju, u skladu sa pravilima pomenutog javnog poziva izvršene su izmene teksta Obrasca prijave i modela Ugovora o dodeli bespovratnih sredstava. Tako je u Obrascu prijave izmenjeno Poglavlje 4 koje sada nosi naziv Značajni datumi, dok je u Ugovoru o dodeli bespovratnih sredstava izmenjen deo teksta na prvoj strani koji se odnosi na datum raspisivanja Javnog poziva.

Podsetimo, Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije raspisalo je 8. maja 2015. godine Javni poziv za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava za izgradnju postrojenja za kombinovanu proizvodnju električne i toplotne energije iz biomase/biogasa. Javni poziv se sprovodi u okviru projekta „Smanjenje barijera za ubrzani razvoj tržišta biomase u Srbiji“, a finansira ga Globalni fond za životnu sredinu i UNDP. Kako je navedeno, cilj projekta je održivo korišćenje energije kroz diversifikaciju izvora energije i razvoj tržišta biomase za korišćenje u energetske svrhe. U planu je izgradnja osam postrojenja za kombinovanu proizvodnju električne i toplotne energije iz biomase ili biogasa, a ukupan iznos bespovratnih sredstava iznosi 1,6 miliona dolara. Rok za prijavu je 15. oktobar 2015. godine.

Više informacija možete pogledati na sledećem linku.

Sandra Jovićević

foto: zelenasrbija.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti