Izgradnja obilaznice oko Orlovata u Zrenjaninu nalaže novi most preko Tamiša

Foto: Wikipedia/Alexzr88

Plan detaljne regulacije izgradnje obilaznice oko Orlovata predviđa gradnju obilaznice od raskrsnice ulice Botoški drum i Ive Lole Ribara, do raskrsnice državnog puta IIA reda broj 130 za Tomaševac, sa drumskim mostom preko reke Tamiš, u dužini od 1,6 km.

Ovaj planski dokument naručen je za potrebe Puteva Srbije, njegov obrađivač je Šidprojekt, dok je nosilac izrade Grad Zrenjanin.

,,Cilj izrade PDR je izmeštanje dela trase državnog puta IIA reda u dužini od približno 1,6 km u okviru kojeg se mora izvesti i izgradnja novog mosta preko reke Tamiš (dužina mosta oko 190 m). Izradi Plana detaljne regulacije pristupa se zbog ugrožene stabilnosti i funkcionalnosti postojećeg mosta preko reke Tamiš na državnom putu i potrebe izgradnje novog na izmeštenoj trasi kako bi u potpunosti bili zadovoljeni svi zahtevi po pitanju nosivosti, sigurnosti i bezbednosti saobraćaja“, ističe se u PDR.

Trasa planiranog državnog puta posle Zrenjanina nastavlja svojim tokom u novom koridoru obilazeći naselje Lazarevo sa zapadne strane. Dalje trasa prolazi između naselja Ečka (sa istočne strane) i Lukićevo (sa zapadne strane). Trasa dalje dolazi do naselja (Orlovat, Uzdin) zaobilazeći ih sa istočne strane i (Tomaševac) sa zapadne strane, koristeći vrlo malu deonicu postojećeg puta na pravcu nekadašnjeg M-24. Posle Uzdina trasa u novom koridoru prolazi pored naselja Kovačice sa istočne strane, sekući put na pravcu nekadašnjeg R-110. Posle obilaska Kovačice trasa nastavlja novim koridorom i daljim tokom udaljujući se od naselja Crepaje i Kačareva sa istočne strane i dolazi do ukrštaja sa putem na pravcu nekadašnjeg M-1.9.

Planom je obuhvaćen prostor površine oko 45,17 ha.

Na javni uvid PDR će biti izložen do 2. oktobra

Fizička i pravna lica primedbe mogu dostaviti u pisanoj formi na adresu Gradske uprave grada Zrenjanina, Odeljenje za urbanizam, Odsek za urbanizam i prostorno planiranje, zaključno sa 1. oktobrom.

Javna sednica komisije za planove, na kojoj će biti razmatrane dostavljene primedbe tokom javnog uvida, održaće se u sali Gradskog veća u zgradi Skupštine grada Zrenjanina, 5. oktobra.

Izvor: eKapija

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti