Italijanska kompanija Paoleti ulagaće u upravljanje otpada u Crnoj Gori

Foto: Glavni Grad Podgorica

Predstavnici italijanske Grupe „Paoleti”, koji su zainteresovani za ulaganja u oblasti tretmana i sakupljanja gradskog otpada, posetili su Podgoricu, gde su sa predstavnicima gradske uprave razgovarali o mogućnostima saradnje. Oni su obišli gradska preduzeća „Deponija” i „Čistoća”, a u razgovoru sa menadžerom Marjanom Junčajom izložili su svoje ekspertize koje bi mogle da budu od koristi Podgorici kada je je reč o unapređenju selektivnog sakupljanja otpada, kao i tretmana deponijskog biogasa.

Lućano Pjaćenti, direktor javno-privatnog preduzeća za tretman otpada „Gesenu”, koje je Grupa „Paoleti” osnovala sa Gradom Peruđom, predstavio je način funkcionisanja te kompanije u regiji Umbrija i izrazio zainteresovanost da sličnu saradnju uspostave i sa Podgoricom. On je istakao da je ovaj segment komunalne delatnosti trenutno veoma cenjen u Italiji, koja ulaže velike napore u poboljšanje tretmana i sakupljanja otpada. Ocenjujući da je Podgorica veoma čist grad, Pjaćenti je izrazio uverenje da bi zajedničkom saradnjom mogli da se ostvare benefiti na polju dugoročnog upravljanja otpadom.

Pročitajte još:

Grupa „Paoleti” je vodeća firma za sakupljanje i odlaganje gradskog otpada u Italiji sa 3.500 zaposlenih. Osim, u Italiji, prisutni su i u Egiptu i još nekim afričkim zemljama.

U pratnji predstavnika Grupe „Paoleti” bio je počasni konzul Crne Gore u Trstu Sven Bihler, koji je i uspostavio kontakt između gradske uprave i italijanskih investitora. Na sastanku je dogovoreno da razgovori o mogućoj saradnji budu nastavljeni.

Izvor: Glavni Grad Podgorica

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti