Honda će puniti električne automobile za samo 15 minuta

Honda u skoroj budućnosti planira da lansira više električnih vozila koja bi nudila mogućnost tzv. brzog punjenja. Prema navodima raznih izvora, Honda želi da do 2022. na tržištu ima modele koji će nuditi oko 240 km autonomije za samo 15 minuta punjenja njihovih baterija, što bi značilo smanjenje za otprilike polovinu trenutno potrebnog vremena (30 min za 80%).

Za tu svrhu Honda bi u saradnji s još nepoznatim partnerom razvila nove baterije visokog kapaciteta koje će biti prilagođene brzom punjenju i opremljene naprednim i efikasnim sistemom nadzora. Takođe, sama vozila bi trebalo da se pohvale nešto nižom masom koja će omogućiti dužu autonomiju.

Naravno, da bi električna vozila imala smisla potrebna je i široka mreža punjača, a primera radi Evropa do 2020. namerava da ima na hiljade punjača snage 350 kW, a isto važi i za Japan. Do tada Honda će u Evropi, tokom 2019., lansirati pristupačno električno vozilo bazirano na konceptnom modelu Urban EV. Honda električna vozila nove generacije će iskoristiti ovu bržu infrastrukturu punjenja.

Izvor: Electric Vehicle News

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti