„Hidroelektrane na Trebišnjici“ ostvaruje dobru proizvodnju

hidro energija

Predsednik Vlade Republike Srpske gospođa Željka Cvijanović izjavila je juče u Trebinju da kompanija „Hidroelektrane na Trebišnjici“ ostvaruje dobre proizvodne rezultate i značajnu dobit, te da ima veoma značajnu ulogu u celokupnom sistemu „Elektroprivrede“ kao i u privrednom životu u Republici Srpskoj.

Gospođa Cvijanović je nakon razgovora sa rukovodstvom HET-a pohvalila menadžment ovog preduzeća, napominjući da je prošla godina po ostvarenim rezultatima u proizvodnji električne energije bila veoma dobra i da će prema dosadašnjim pokazateljima i u ovoj godini biti nastavljen trend dobrog poslovanja.

„Ovo je veliki sistem koji zapošljava 630 radnika, isplaćuje dobre plate i izmiruje sve obaveze, pa je veoma jasno koliko je važno održavanje i vitalnost energetskog sektora i koliko je `Elektroprivreda Republike Srpske` integrisana na lokalnom nivou, a ne samo na republičkom“, rekla je gospođa Cvijanović.

Ona je dodala da je sa rukovodstvom razgovarala i o značaju realizacije druge faze HE „Dubrovnik“, kao i o kapitalnom projektu HE „Dabar“ čija realizacija je u toku.

Gospođa Cvijanović je ukazala i na dobru organizovanost zaposlenih u HET-u prilikom majskih poplava, te pohvalila angažovanost i pomoć poplavljenim područjima u ljudstvu i novcu.

Direktor HET-a, gospodin Gordan Mišeljić istakao je da ovo preduzeće ispunjava mesečne planove proizvodnje električne energije i da je trenutno proizvodnja 13% iznad plana.

U HET-u ističu da prema dosadašnjim rezultatima očekuju da bude ispunjen i godišnji plan proizvodnje električne energije od 1.078 GWh.

Gospodin Mišeljić je istakao da su u planu mnogobrojne aktivnosti među kojima i dogovori sa „Hrvatskom elektroprivredom“ o izgradnji druge faze HE „Dubrovnik“, navodeći da očekuje da će oni biti završeni na obostrano zadovoljstvo.

On je istakao i da se planiranom dinamikom izvode radovi na projektu HE „Dabar“ koji HET finansira sa 70%, a „Elektroprivreda Republike Srpske“ 30 %, napominjući da su, između ostalog urađeni pristupni putevi i drugi neophodni radovi.

izvor: energetikars

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti