HEP raspisala javni poziv za ZelEn

Foto: hep.hr

HEP Opskrba i Hrvatska elektroprivreda raspisali su javni poziv za dodelu sredstava na ime naknade za proizvod ZelEn za 2017. godinu, ukupne vrednosti 1,5 miliona kuna.

ZelEn je električna energija dobijena isključivo iz obnovljivih izvora energije, registrovanih u sistemu jamstva porekla. Ovaj jedinstveni proizvod HEP Opskrbe namenjen je kupcima koji su se u svom poslovanju odlučili za društveno odgovorno poslovanje, brigu o okolini i korišćenje električne energije iz obnovljivih izvora. Sredstva ostvarena prodajom ZelEna prikupljaju se u fondu iz kojeg se ostvaruju projekti iz područja obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i sistemskog upravljanja energijom za potrebe ustanova javnog sektora za društveno osetljive kategorije stanovništva.

Do sada je u dva ciklusa izvedeno 6 projekata ukupne vrednosti 1,4 milioa kuna, zahvaljujući kojima je potrošnja energije smanjena za oko 200 hiljada kWh, pa je izbegnuta emisija više od 500 hiljada tona CO2 godišnje.

Više od 100 kupaca ZelEna omogućilo je kupovinom zelene električne energije u 2017. godini raspisivanje novog javnog poziva za dodelu sredstava na ime naknade za proizvod ZelEn ukupne vrednosti 1,5 miliona kuna.

Javni poziv otvoren je do 5. aprila 2018. godine u 14 časova.

izvor: hep.hr

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti