Grad Beograd spreman za najavljene ekstremne vremenske uslove

Beogradske komunalne službe i javna preduzeća spremna su za najavljene ekstremne vremenske uslove, rekao je u izjavi za Tanjug gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

Foto: pixabay

„U ovom trenutku glavna poruka je da nema ni najmanje razloga za paniku, da ne očekujemo nikakve veće probleme, ni približno kao što su bili 2014. godine, da je grad spreman i da ćemo reagovati u svakom trenutku kako bude bilo potrebno, u zavisnosti od situacije“, rekao je prof. dr Zoran Radojičić, gradonačelnik i potvrdio da su beogradska preduzeća i komunalne službe u povećanom stepenu aktivnosti i u dvadesetčetvoročasovnim dežurstvima.

Prema sadašnjim podacima, do petka se očekuje 60 litara padavina po kvadratnom metru. Radojičić je naveo da je prognozirano da će glavne padavine biti između utorka i srede, a dotok vode iz regiona u četvrtak.

„Instrukcije su dobile sve komunalne službe i preduzeća i dogovaramo se sa njima. Sutra u toku dana imaćemo sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije na kojem ćemo razgovarati sa predsednicima opština, ljudima iz komunalnih službi i preduzeća o trenutnom stanju i kako da dalje postupamo“, rekao je Radojičić.

Tokom pojačanih padavina neki minimalni problemi mogu se očekivati u najnižim delovima, gde su i ranije bili, rekao je gradonačelnik i precizirao da su to mesta gde komunalna i kanalizaciona mreža nije pripremljena zbog neplanske i divlje gradnje, ali da se i ti problemi rešavaju.

„Nema razloga za paniku i nema razloga za veliku brigu. Kao ozbiljno rukovodstvo i ozbiljan grad, zajedno sa građanima, spremni smo da reagujemo i u težim situacijama, ali verujem i nadam se da ih neće biti“, rekao je on.

Gradonačelnik Beograda pozvao je građane na saradnju kako bi se na vreme uklonili materijali sa mesta gde bi mogli da budu prepreke „evakuaciji” vode.

Izvor: Grad Beograd

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti