Gorivo poskupelo i u Crnoj Gori

Foto-ilustracija: Pixabay

Ministarstvo za kapitalne investicije Crne Gore saopštilo je nove cene naftnih derivata koje će važiti u naredne dve nedelje.

Evrodizel i lož ulje poskupeli su najviše – za po 20 centi, pa nove cene iznose 1,78 evra po litru za evrodizel i 1,99 evra za lož ulje.

BMB 95 poskupeo je za 0,8 centi i sada košta 1,73 evra, a BMB 98 skuplji je za 0,9 evra – nova cena je 1,77 evra.

“Saglasno odredbama Uredbe o načinu i visini elemenata na osnovu kojih se formiraju maksimalne cene naftnih derivata, naredni obračun  će se obaviti 04. jula, a eventualno izmenjene cene naftnih derivata važiće od 05. jula 2022. godine”, stoji u saopštenju Ministarstva.

Premijer Dritan Abazović rekao je da će Vlada Crne Gore uraditi sve što bude mogla kako bi ograničila dalji rast cena goriva i dodao da je Crna Gora do sada imala najniže cene naftnih derivata, piše RTCG.

“Građani moraju da budu svesni da je na teritoriji Evrope aktuelan rat, i da su cene otišle u nebo svuda u svetu, računajući i Hrvatsku. Uradićemo šta budemo mogli vezano za ograničenja. Mi smo do sada imali najnižu cenu goriva, ali ako se barel toliko uvećao, ne može da se to do kraja iskontroliše“, rekao je Abazović za TVCG.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti