Foto konkurs „Prirodna sklopka“

Foto: ekoloskicentar.org

Povodom Međunarodnog dana Planete Zemlje, u sklopu “Nedelje sećanja na profesora Miodraga Radulovačkog” Pokret gorana Vojvodine organizuje foto konkurs sa temom „Prirodna sklopka“.

Glavni motiv je priroda, dok sklopka predstavlja složenicu nastalu od reči sklop i klopka. Nas „Prirodni sklop’’ asocira na spoj prirode i čoveka ili zadivljujući sklop prirodnih elemenata dok se priroda probija kroz prepreke nametnute od strane bilo ljudi, bilo nečeg drugog. S druge strane „Prirodna klopka“ nam daje ideju da je priroda upala u kandže čoveka, ili nas podseća na impozantnost prirode u odnosu na majušnost čoveka spram iste.

Konkurs je otvoren za sve starije od 18 godina, fotoamatere i profesionalce, a svaki autor može da pošalje maksimalno 3 fotografije u digitalnoj formi. Autori mogu da konkurišu sa fotografijama u crno-beloj tehnici kao i u boji; nije dozvoljena obrada fotografije, osim korekcije boje i kontrasta; fotografije moraju biti autorske i na sebi ne smeju imati potpis autora (“watermark”). Dimenzija digitalnog zapisa jedne fotografije ne sme biti manja od 3500 px (duža strana), 300 dpi, obavezno u JPG formatu u maksimalnom kvalitetu kompresije. Uz svaku prijavu potrebno je navesti puno ime i prezime, lokaciju i godinu nastanka fotografije kao i naziv fotografije.

Rok za slanje fotografija je do 12. aprila 2018. godine.

Više informacija možete pogledati na sledećem linku.

izvor: ekoloskicentar.org

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti