Ekološka predavanja o značaju vode u Vrbasu

Foto-ilustracija: Pixabay

Povodom 22. marta – Svetskog dana voda, Javno komunalno preduzeće “Komunalac“ iz Vrbasa pokrenulo je seriju edukativnih aktivnosti. Predavanja, likovni i literarni konkurs na temu vode, kao i nastupi u medijima, organizuju se s ciljem da se podigne javna zainteresovanost i svest građana i kompanija o potrebi odgovorne potrošnje i odnosa prema vodi, najznačajnijem prirodnom resursu za čoveka.

Prvo predavanje zakazano je na sam Svetski dan vode, u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić“ u Bačkom Dobrom Polju, a zatim će 26. marta, na svečanosti u Narodnoj biblioteci „Danilo Kiš“, biti dodeljene nagrade za najbolje radove pristigle na likovni i literarni konkurs na temu Voda je blago. Medijski nastupi na ovu temu zakazani su za poslednju nedelju marta i prvu nedelju aprila.

Cilj je da se građanima, kroz konkretne primere, ukaže na značaj odgovornog odnosa prema potrošnji vode, kao i da se javnost informiše o tome šta Komunalac preduzima i koji su planovi razvoja na planu kontinuiranog poboljšanja kompletnog vodosistema u Vrbasu. U okviru ove kampanje, pored tema u vezi sa naporima i ulaganjem JKP, otvorićemo i temu ekonomske potrebe povećanja i usklađivanja cene usluge vodosnabdevanja, kao jednog od ključnih preduslova održivosti bilo kog vodosistema u svetu, pa i našeg, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Kao odgovorno javno preduzeće koja se bavi vodosnabdevanjem, pored činjenice da i sami kontinuirano investiramo u modernizaciju i odgovorno upravljanje vodovodom i vodom, važna misija JKP Komunalac je da kroz promovisanje najboljih praksi i stalnoj interakciji sa građanima, bude društveni pokretač u razvoju svesti i odgovornosti u odnosu prema vodi. Ova akcija je samo jedan primer naših napora u tom smeru, izjavio je v.d. direktora JKP „Komunalac“ Siniša Adamović.

izvor: vrbas.net

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti