EPS gradi novu kasetu na deponiji kod Termoelektrane “Nikola Tesla A” 

Foto: Opština Obrenovac

Radovi na izgradnji kasete na deponiji na Termoelektrani “Nikola Tesla A” u punom su jeku i kada u potpunosti bude završena na njoj će se odlagati pepeo, šljaka i gips. Nova kaseta prostire se na 126 hektara, radovi bi trebalo da budu završeni do septembra 2022. godine i njihova ukupna vrednost je 31 milion evra.

Prema rečima Milorada Grčića, v.d. direktora Javnog preduzeća ”Elektroprivreda Srbije”, nakon 50 godina se gradi nova deponija, kao i da se pored Termoelektrane A nalazi deponija pepela koja zauzima prostor površine 400 hektara. Kako je dodao ova deponija je puna i bilo je neophodno izgraditi novu kasetu koja će primati nove količine pepela.

“Površina nove kasete iznosiće 126 hektara. Odradili smo studiju izvodljivosti, kao i studiju zaštite životne sredine i gradi se po najmodernijim i najnovijim standardima, biće ugrađene dve različite vrste folije”, naglasio je Grčić, navodi se na sajtu opštine Obrenovac.

Kako je objasnio, izgradnja nove kasete zagarantovaće nesmetan rad Termolektrane ”Nikola Tesla A” u Obrenovcu u narednom periodu, najmanje sledećih 20 godina. Takođe će omogućiti i nesmetan rad postrojenja za odsumporavanje koje se gradi u krugu Termolektrane A.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti