Energetski saniran i adaptiran objekat Mesne zajednice „Makova sedmica“ kod Subotice

Foto: Grad Subotica

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i član Gradskog veća, Nemanja Simović, obišli su nedavno renovirani objekat Mesne zajednice „Makova sedmica“, u čiju je sanaciju i adaptaciju tokom 2017. i 2018. godine iz gradskog budžeta izdvojeno više od osam miliona dinara.

Obraćajući se medijima nakon obilaska objekta, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban je rekao da, pored kapitalnih investicija, ulaganja u saobraćajnu, vodovodnu, kanalizacionu i sportsku infrastrukturu, zdravstvene i obrazovne ustanove, subotička lokalna samouprava vodi računa i o prigradskim mesnim zajednicama.

– U kompletnu rekonstrukciju ovog objekta grad Subotica je, iz budžeta, u 2017. godini izdvojio 3,7 miliona dinara, a u 2018. godini 4,4 miliona dinara. Ovo je prilika da se istakne da je rukovodstvo ove mesne zajednice agilno i efikasno i da je realizacija ovog projekta rezultat našeg zajedničkog rada. Ove godine, u ulici Anke Butorac, koja pripada Mesnoj zajednici „Makova sedmica“ izgrađen je kolovoz u dužini 1.500 metara, širine pet metara. Izvođač radova bila je kompanija „Vojput“, a sredstva u visini od 45,5 miliona dinara obezbedila je Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, naglasio je Bogdan Laban.

Na ovom objektu rađeno je unutrašnje i spoljašnje malterisanje zidova, izrađena je cementna košuljica, ugrađena nova unutrašnja i spoljašnja vrata, spušteni su plafoni, urađena termoizolacija fasade i tavana i postavljena LED rasveta, dograđen sanitarni čvor, uređena fasada i betonirana terasa.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti