ENERGETIKA I EKOLOGIJA NA BEOGRADSKOM SAJMU

980x_energo_eko_2015_ufi

Jedanaesti Međunarodni sajam energetike i dvanaesti Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa – EcoFair – već godinama se održavaju istovremeno, ove godine od 14. do 16. oktobra.

Slogan ovih manifestacija je „Zelena energija“, jer povezuju hidroelektranе, termoelektranе, elektrodistribucijе, energetsko rudarstvо, elektromrežе, gas, naftu, obnovljive i neobnovljive izvore energije i energetsku efikasnost, sa jedne strane, i zaštitu prirode i životne sredine, upravljanje prirodnim resursima, „zelenu ekonomiju“, industriju reciklaže, upravljanje otpadom i grčevita nastojanja da se sve to ostvari, sa druge strane.

U vreme kada racionalno ali i bezbedno trošenje prirodnih resursa predstavlja ultimativan odnos celokupne ljudske civilizacije i prema vlastitom opstanku i prema prirodnoj sredini, koja je nepremostiv uslov tog opstanka, Energetika i EcoFair imaju ulogu da povežu sve obaveze, potrebe i mogućnosti u pogledu snabdevanja što je moguće kvalitetnijom i čistijom energijom, uz što je moguće manju štetu po okolinu i čovećanstvo.

Okupljajući najznačajnije domaće firme, institucije i organizacije, ali i eminentne inostrane kompanije, oko vizija, planova i projekata pre svega u vezi sa energetskim sektorom Republike Srbije, ovi reprezentativni specijalizovani sajmovi istovremeno su i temelj i putokaz za ključne tokove privrednih dešavanja, trendova i problematike energetskog i sektora zaštite životne sredine i prirodnih resursa, ne samo u Srbiji nego i u regionu.

Ove manifestacije organizuje Beogradski sajam, a njihov cilj je promocija održivog razvoja i očuvanje životne sredine. Na ovogodišnjem sajmu o energetici biće reči o liberalizaciji tržišta električne energije i gasa, racionalnom trošenju resursa, projektima obnovljivih izvora energije, dok će na sajmu koji je posvećen zaštiti životne sredine biti predstavljeni najbolji primeri iz oblasti energetske efikasnosti, zaštite životne sredine i ekologije. Očekuje se učešće oko 200 izlagača i preko 5000 posetilaca.

Više informacija o Sajmu energetike i ekologije možete pogledati ovde.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti