„Elektrokrajina“ dobila 15 miliona evra za modernizaciju elektrodistributivne mreže

Direktor preduzeća „Elektrokrajina“ Banja Luka gospođa Seka Kuzmanović i direktor Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) gospodin Ijan Braun potpisali su ugovor o kreditu od 15 miliona evra koji je namenjen za projekat modernizacije elektrodistributivne mreže.

Gospođa Kuzmanović je istakla da će ova finansijska sredstva biti utrošena za saniranje distributivne mreže, izmeštanje mernog mesta i uvođenje daljinskog očitavanja potrošnje za kupce električne energije ovog distributivnog preduzeća. Istakla je da je ovo vrlo povoljan kreditni aranžman, uz grejs period od tri godine. Kreditom neće biti ugroženo poslovanje „Elektrokrajine“, već se očekuje poboljšanje u radu i kupcima kontituirano snabdevanje električnom energijom.

Gospodin Braun je naglasio da ovaj ugovor pokazuje da su u EBRD-u uvereni u komercijalnu stabilnost ne samo „Elektrokrajine“ već i stabilnost elektro-energetskog sektora Republike Srpske. Sredstva će pomoći za efikasnije i slabilnije snabdevanje električnom energijom. Najveću korist će imati potrošači električne energije, a biće osigurana i zaštita životne sredine, istakao je on.

izvor: energetika.ba

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti