Ekonaut: Konkurs za lokalne zajednice i edukacija o baštovanstvu i lekovitom bilju za građane

Foto-ilustracija: Pixabay (Ralphs Fotos)

Organizacija Ekonaut iz Beograda raspisala je konkurs za organizacije da se uključe u kreiranje idejnih rešenja za zaštitu i unapređenje zelenih urbanih površina, kao i poziv građanima da se priključe predavanjima i radionicama na temu baštovanstva i lekovitog bilja.

Nakon brojnih aktivnosti na zagovaranju baštenskih zajednica i edukaciji građana o vrtlarstvu sprovedenih tokom prošle godine, organizacija Ekonaut nastavlja sa aktivnostima koje imaju za cilj da učine urbanu sredinu zdravijom, a život u njoj kvalitetnijim. 

U saradnji sa udruženjem Placemaking Western Balkans Ekonaut raspisuje poziv za udruženja i neformalne grupe građana aktivnih na oplemenjivanju ili očuvanju zelenih površina, da se prijave na konkurs kako bi zajednički kreirali idejna rešenja za zelene površine koje žele da unaprede i zaštite od investitorskog urbanizma. Na ovaj način, udruženja i gupe građana dobiće priliku da razmene znanja sa stručnjacima iz oblasti participativnog dizajna i pejzažnog uređenja.

Nekoliko lokalnih zajednica koje budu izabrane na konkursu prvo će proći kroz proces anketiranja, nakon čega će pohađati “placemaking” radionicu po metodologiji koji je razvila arh. Milena Ivković iz organizacije PWB. Cilj radionice je definisanje elemenata idejnog rešenja uređenja zelene površine koja je značajna za lokalnu zajednicu. 

Konkurs je otvoren do 20. maja a rezultati će biti objavljeni 1. juna.

Za više informacija pogledajte ovde.

Izvor: Ekonaut

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti