Ekološka putovanja savremenih gimnazijalaca povodom obeležavanja Dana planete Zemlje

Foto: zzps.rs

Povodom obeležavanja Dana planete Zemlje, 24. aprila 2017. godine organizacijom prezentacije u Savremenoj gimnaziji u Beogradu o prirodnim vrednostima i sistemu zaštite prirodnog nasleđa, Zavod za zaštitu prirode Srbije podržao je manifestaciju škole koja je održana pod sloganom „Bogatije znanje za zdravije okruženje“.

Kao deo aktivnosti povodom obležavanja Dana planete zemlje predstavnik Zavoda za zaštitu životne sredine gospođa Ivana Jelić održala je gimnazijalcima prvi čas na temu „Zaštita prirode u Srbiji“. Ovim povodom deci su predstavljena najznačajnija zaštićena područja naše zemlje i vrste koje su prirodne retkosti upoznajući ih sa sistemom, metodama i akcijama njihove zaštite. Prezentaciju su mogli pratiti učenici svih razreda u svojim učionicima uz pomoć audiovideo tehnike kojom su opremljene sve školske učionice.

Nakon prezentacije na temu „Zaštita prirode u Srbiji“, učenici su pozvani da se uključe u foto konkurs „Viki voli zemlju“, tako što će poslati fotografiju zaštićenog područja.

izvor: zzps.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti