Ekipe EPS-a se izborile sa nevremenom u Beogradu

Brzim reakcijama ekipa „Elektroprivrede Srbije“ i ODS „EPS Distribucije“ u najkraćem roku otklonjeni su kvarovi na mreži koje je izazvalo nevreme u Beogradu, rekli su Aleksandar Antić ministar rudarstva i energetike i Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS, prilikom obilaska jedne od trafostanica koja je bila poplavljena na Novom Beogradu.

Foto: JP EPS

Antić i Grčić su zahvalili radnicima EPS-a i „EPS Distribucije“ što su hitno i hrabro reagovali i osigurali uredno snabdevanje električnom energijom.

„Sva domaćinstva na teritoriji Beograda, koje je u nedelju zahvatilo nevreme sa velikom količinom kiše, sada imaju redovno snabdevanje električnom energijom.

Noć je bila veoma teška, u vrlo kratkom vremenu u Borči je palo 100 litara kiše po kvadratnom metru.

Na Novom Beogradu i u Zemunu za samo pola sata palo je 50 ili 60 litara kiše.

U tako kratkom roku te količine padavine nismo imali ni 2014. kada su bile poplave. Želim da iskažem ogromnu zahvalnost svim zaposlenima u EPS- u i „EPS Distribuciji“ na neverovatnom naporu i hrabrosti koju su pokazali tokom noći“, naglasio je Antić.

U „EPS Distribuciji“ dežurstva su bila podignuta na najviši nivo i to je doprinelo da se kvarovi brzo saniraju. Ekipe će ostati u maksimalnom režimu rada sve dok traje potencijalna opasnost od nepogoda i velike količine padavina.

„Napravili smo duple dežurne ekipe pre nekoliko dana, kada su počele najave za jače nevreme u Srbiji“, rekao je Grčić i istakao da je to doprinelo da se brzo reši i situacija u Ulici Narodnih heroja 1 na Novom Beogradu gde je bio poplavljen 10-kilovoltni trafo.


Ekipa je po povlačenju vode krenula sa sušenjem i jutros između pola četiri i četiri sata su uključili trafo i 1.500 potrošača je dobilo električnu energiju.

Najteža situacija bila je sa dve velike crpne stanice Galovica i Gazela, ali ekipe su uspele da ih osposobe tokom najvećeg nevremena. Nema načina da zahvalim svim našim ljudima koji su radili uz najveći rizik. Tako su pomogli da se reše i drugi komunalni problemi u Beogradu izazvani vodom. Nastavljamo sa dežurstvima sve dok ima najava za padavine, koje su iznad proseka, kao i za bilo kakvu vrstu nevremena“ istakao je Grčić.

Tokom obilaska trafostanice na Novom Beogradu okupljeni građani su pohvalili radnike „EPS Distribucije“.

Dragutin Mitrović, predsednik Stambene zajednice u Narodnih heroja 1 zahvalio je radnicima „EPS Distribucije“ i istakao da su oni jedini pomogli u situaciji kada je voda poplavila zgradu.

„U garaži i prostoriji trafostanice voda je bila na nivou od 70-80 centimetara.

Momci iz „EPS Distribucije“ su doneli pumpe i cele noći crpeli vodu, a nakon toga su popravili trafostanicu. Da nije bilo njih još bismo bili pod vodom“, rekao je Mitrović.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti