Edukativni program za mlade „Stopama prvih botaničara“

 

Foto: Pokret gorana Novog Sada
Foto: Pokret gorana Novog Sada

Otvoren poziv Pokreta gorana Novog Sada za edukativni program za mlade „Stopama prvih botaničara“.

Program se sastoji iz tri vikend seminara/obuke u Novom Sadu i u Sremskim Karlovcima: (– 1-2. septembar; – 8-9. septembar i – 22-23. septembar ove godine).

Cilj projekta je da omogući mladima da steknu kompetencije na polju botanike, kroz neformalno obrazovanje, koja je preduslov za proučavanje i aktivnu zaštitu biodiverziteta, te takođe, služi i kao alat za edukaciju mladih za samostalan naučni i terenski rad u pomenutom polju.

Unapređenjem znanja, veština i vrednosti mladih tokom realizacije programa, polaznici će biti podstaknuti i osnaženi za dalju promociju nauke.

Na programu grupa od 20 mladih uzrasta 17-22 godina, će proći kroz faze botaniziranja, terenskog rada, prikupljanja, determinacije i preparacije biljnog materijala, osnova ekologije i zaštite biodiverziteta, procesa digitalizacije centurije Volnijevog herbara, pod stručnim mentorstvom iskusnih terenskih biologa i osoba koji su prethodnih godina vodili omladinske edukativne kampove i seminare.

Najveći deo programa učesnici će se provesti u prirodi, radeći na terenu, u lokalitetima Fruške gore i Koviljsko-petrovaradinskog rita.

Poziv je otvoren za sve mlade sa teritorije Vojvodine, uzrasta 17-22 godina. Smeštaj, ishrana, predavanja i materijal za rad su obezbeđeni od strane organizatora i donatora dok učesnici pokrivaju troškove dolaska i odlaska sa seminara.

Prijave su otvorene do 20. avgusta ove godine, do 16 časova.

Prijavni formular se nalazi ovde.  Za sva dodatna pitanja i informacije slobodno  pišite na office@pokretgorana.org.rs sa naznakom „Stopama prvih botaničara“.

Ovaj vid edukativno-istraživačkog programa se održava svakog leta od 2011. godine i podržan je ove godine od strane Gradske uprave za sport i omladinu i od Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti