Edukacija učenika u oblasti zaštite životne sredine

zzps.rs skola

Predstavnici Zavoda za zaštitu prirode Srbije posetili su osnovne škole gde su održali radionice i predavanja posvećena zaštiti životne sredine, zaštiti prirode i ekologiji.

U osnovnoj školi „Borislav Pekić“ koja se nalazi na teritoriji Novog Beograda održana je radionica posvećena zaštiti prirode, predavanje posvećena vetrogeneratorima i njihovim uticajem na prirodu, ali i predavanje o zaštiti prirode i zoniranju zaštićenih područja.

U osnovnoj školi „Vojvoda Stepa“ na Voždovcu predstavnici Zavoda za zaštitu prirode Srbije učestvovali su u realizaciji programske celine za oblast ekologije. Održana je prezentacija učenika koji su ovom prilikom predstavili svoje poster prezentacije, idejne projekte i modele vezane za ekologiju. Osim toga, održano je i predavanje posvećeno zaštiti prirode i zaštiti vrsta.

U tri osnovne škole u Zemunu prezentovana su prirodna dobra koja se nalaze na teritoriji ove opštine. Kako je saopšteno iz Zavoda za zaštitu prirode, đacima je predstavljen Predeo izuzetnih odlika „Veliko ratno ostrvo“, Spomenik prirode „Vinova loza u Zemunu“ i Spomenik prirode „Zemunski lesni profili“.

Sandra Jovićević

foto: zzps.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti