Dr. Deni Porej imenovan direktorom WWF Adrije

Dr. Deni Porej imenovan je na poziciju direktora WWF Adrije, svetske organizacije za zaštitu prirode. WWF Adria je regionalna kancelarija sa sedištem u Zagrebu sa Hrvatskom, organizacije kroz različite aktivnosti posluje u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovo, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Foto: WWF Adria

Deni Porej po struci je biolog, a doktorirao je na temu invazivnih vrsta na odeljenju „Evolucije, ekologije i biologije organizama“ na Univerzitetu u Ohaju u Sjedinjenim Američkim Državama, nakon čega je postao direktor zaštite životne sredine u The Nature Conservancy OHFO. Godine 2007. vratio se u Evropu, gde je postao direktor programa u Mediteranskom programu WWF-a. Na tom položaju ostao je do 2. aprila ove godine, kada je postavljen za direktora WWF Adria.

– U poslednjih 10 godina, uložio sam mnogo truda u uspostavljanje WWF Adria i to je logičan niz moje karijere. U skladu sa misijom WWF-a da zaustavimo degradaciju prirode i ohrabrimo čoveka da živi s njom u liniji, nastojim da mislim globalno i delujem lokalno. Upravo to radimo u našem regionu, koji se ističe bogatstvo biodiverziteta širom Evrope – kaže Deni Porej.

– Naša organizacija radi na boljem i svrsishodnijem uključivanju lokalnih zajednica u donošenje odluka o korišćenju prirodnih resursa – riba, reka, zaštićenim područjima… Verujem da je u ovom aspektu sve zemlje u kojima rdimo žele brz napredak, mi smo tu da pomognemo našim partnerima u civilnom i poslovnom sektoru, kao i državnim institucijama. Zadovoljstvo mi je da vodim sjajan tim entuzijasta koji su zaljubljeni u prirodu i koji su posvetili svoj život njenoj očuvanju – zaključuje on.

WWF je jedna od najvećih i najuglednijih nezavisnih organizacija za očuvanje prirode, osnovana 1961. godine, sa skoro šest miliona pristalica i globalnom mrežom aktivista u više od stotinu zemalja. WWF posluje u našem regionu od početka ovog veka kroz partnerstvo sa drugim nevladinim organizacijama, a sama WWF Adria zvanično je osnovana 2015. godine. Rad organizacije u regionu ima za cilj poboljšanje održivog upravljanja rekama, močvarama, šumama i zaštićenim područjima i očuvanju mora.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti