Domaći tim napravio električni bicikl namenjen policijskim službama

Foto: E prime

Kako Nova ekonomija prenosi, domaći brend električnih bicikala E prime je, pored takozvanih komercijalnih rešenja, dizajnirala i nedavno predstavila poseban namenski električni bicikl – Effecta Police Edition.

Taj model bicikla sa elektro pogonom prvenstveno je namenjen za korišćenje u policiji, vojsci, komunalnoj policiji, agencijama za obezbeđenje i sličnim službama.

Proizvođači napominju da je Effecta Police Edition pogodan za korišćenje u urbanim sredinama sa gustim automobilskim saobraćajem ili pešačkim zonama.

Grad Kotor u Crnoj Gori jedan je od gradova čijim ulicama patrolira baš ovaj domaći električni bicikl.

„Mi smo već duže vreme imali jasnu viziju, a i povratne informacije su nam govorile da jedan ovakav model električnog bicikla može da bude vrhunsko rešenje ne samo za primenu u manjim gradovima, već i u većim metropolama. Pogledajte na primer Amsterdam ili Brisel, tamo policija masovno koristi električne bicikle, štedeći tako i energiju i novac na skupa i glomaznija rešenja, koja su se pokazala i manje efikasnim. Effecta Police Edition ide korak dalje od sličnih rešenja jer je model koji je fleksibilan, tj. lako se može prilagoditi potrebama okruženja i krajnjoj nameni“, izjavio je Milan Manojlović ispred kompanije E prime.

Izvor: Nova ekonomija

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti