Dodeljena sredstva za projekte toplotnih pumpi u objektima javne namene na teritoriji AP Vojvodine

psemr

Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine AP Vojvodine doneo je odluku o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata primene toplotnih pumpi za zagrevanje/hlađenje objekata javne namene.

Sredstva u iznosu od 26.457.873,40 dinara dodeljena su Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Junaković“ iz Apatina, Domu za duševno obolela lica „Čurug“, Domu za duševno obolela lica „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“ u Novom Bečeju i ustanovi poslovno sportski centar „Pinki“ u Sremskoj Mitrovici.

Podsetimo, konkurs je raspisan 2. marta 2016. godine sa ciljem ugradnje opreme koja koristi obnovljive izvore energije u energetske svrhe radi smanjenja troškova za energiju i energente, smanjenja emisije gasova sa efektom staklene bašte, afirmacije korišćenja obnovljivih izvora energije, sigurnijeg snabdevanja energijom, smanjenja zavisnosti od uvoza fosilnih goriva i revitalizacije postojećih sistema.

Ugovori za dodelu sredstava biće potpisani 12. aprila 2016. godine u prostorijama Pokrajinske vlade sa početkom u 13 časova.

Odluku Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine možete pogledati na sledećem linku.

Sandra Jovićević

foto: psemr.vojvodina.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti