Dobrović: Rafinerija u Sisku se ne gasi

cab018f8ae90bb55f85aMinistar zaštite i životne sredine u Hrvatskoj Slaven Dobrović, dao je danas poslepodne izjavu u kojoj je komentarisao budućnost sisačke rafinerije imajući u vidu najave da se rafinerija uskoro gasi.

– Rafinerija Sisak se ne gasi. Ona predstavlja veliku tradicionalnu vrednost i ima ogroman potencijal u vezi sa stručnim radnim mestima. Gašenje radnih mesta nije rešenje i država će nastojati da iskoristi taj potencijal. Rešavanje ovog pitanja je za najviši državni nivo – izjavio je Dobrović na vanrednoj konferenciji za novinare.

Na pitanje koji je vremenski rok za rešenje  problema Slaven Dobrović je kazao:

– Radi se o sedmicama i mesecima. Ono što je važno za sve ljude u lokalnoj zajednici – radna mesta se neće gasiti – naglasio je. Rekao je i kako je govoreći ranije o postfosilnom društvu, zapravo govorio o viševekovnom periodu.

Na pitanje da li se sprema razgradnja rafinerije, izjavio je kako počinje rasprava o tome kako to rešiti i u šta treba transformisati proizvodne kapacitete.

–  U neko doba će se rafinerija definitivno zatvoriti, ali ne na štetu  ljudi i otpuštanjem radnika. Pitanje je i otpremnina, to treba napraviti na zdrav način –  kaže Dobrović. Rekao je kako se razgovori o tome već vode. Prvo na nivou Vlade, a zatim i sa partnerom MOL-om.

Izvor: 24sata.hr

Vesna Vukajlović

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti