Dani zdravih gradova 2018. godine

Obeležavanje Dana zdravih gradova 2018. godine započelo je juče zdravstveno promotivnom manifestacijom u Beogradu, a u organizaciji Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd i partnerskih institucija i organizacija.

Manifestacija se odigrala na terenima Sportskog centra Olimp u periodu od 10 do 14 časova. Tom prilikom građani su dobili adekvatne savete o tome kako da unaprede zdravlje i očuvaju bezbednu životnu sredinu.

Zainteresovanim posetiocima ponuđen je promotivni materijal, kao i mogućnost da učestvuju u rekreativnim aktivnostima.

Već danas u Gradskoj kući u Nišu, Institut za javno zdralje Niš i Sekretarijat za omladinu i sport organizuju stručni skup na kome će gosti iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine predstaviti iskustva najvećeg vojvođanskog grada kao jedinog grada u Srbiji koji se nalazi u Evropskoj mreži zdravih gradova Svetske zdravstvene organizacije.

Na skupu će od strane stručnjaka iz Instituta za javno zdravlje Niš i Sekretarijata za omladinu i sport biti prikazana i dosadašnja iskustva i javno-zdravstvene inicijative u unapređenju zdravlja građana Niša.

Stručni skup će trajati od 12 do 14 sati sa mogućnošću za diskusiju svih učesnika na kraju programa.
Istim povodom Institut za javno zdravlje Vojvodine će raspisati nagradni konkurs za edukatore koji rade na unapređenju zdravlja različitih populacionih grupa, uz upotrebu zdravstveno-vaspitnih sredstava izrađenih od strane Instituta za javno zdravlje Vojvodine a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada.

Ideja konkursa je da se edukatori motivišu za dalji rad, ali i da se prikažu i valorizuju aktivnosti svih onih koji rade na unapređenju zdravlja, zdravstvene pismenosti, znanja i veština za zdravlje pojedinih populacionih grupa. Po isteku konkursa biće organizovana izložba izabranih radova, kao i svečana dodela nagrada.

Inicijatori i organizatori svih aktivnosti i programa namenjenih građanima Niša, Novog Sada i Beograda su centri za promociju zdravlja Instituta za javno zdravlje Vojvodine, Instituta za javno zdravlje Niš i Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, navodi se na sajtu Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Milisav Pajević

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti