Danas i sutra se održava onlajn konferencija „Zeleni dani – Redefinisanje razvoja“

Drugu međunarodnu konferenciju „Zeleni dani – Redefinisanje razvoja“ organizuju Program Ujedinjenih nacija za razvoj, u saradnji sa Vladom Crne Gore i Privrednom komorom Crne Gore. Ove godine, manifestacija će se održati kroz seriju onlajn razgovora, 29. i 30. juna, zbog globalne zdravstvene krize izazvane pandemijom virusa korona. Svi zainteresovani će biti u mogućnosti da program putem uživo prenosa na zvaničnom sajtu konferencije – www.greendays.me.

Foto-ilustracija: Pixabay

Konferenciju će otvoriti potpredsednik Vlade Milutin Simović, predsednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović i Mirjana Špoljarić Eger, direktorka Regionalnog biroa UNDP za Evropu i ZND.

Na konferenciji „Zeleni dani – Redefinisanje razvoja“ razmotriće se izazovi i potreba prelaska sa linearnog na model cirkularne ekonomije, nove strategije upravljanja resursima, razvoj novih poslovnih modela, upravljanje promenama i inovacijama – uz maksimalno korišćenje prednosti novih tehnologija.

Konferencija povezuje pokretače promena iz čitavog sveta koji dele strast prema stvaranju bolje i održivije budućnosti pod motoom da je vreme za pomeranje fokusa sa konvencionalne perspektive razvoja na svet suočen sa oštrim nejednakostima, finansijskom nestabilnošću i neodložnim ekološkim izazovima.

Organizatori su  uvereni da će konferencija pružiti platformu za relevantan dijalog između nauke i politike i biti izvor inspiracije za snažniju saradnju i sprovođenje Agende 2030.

Za više informacija o konferenciji, posetite zvanični vebsajt – www.greendays.me.

Izvor: NVO Digitalizuj.Me

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti