Da li biste zamenili tradicionalne hemijske kozmetičke preparate – jabukovim sirćetom?

Prelazak na kozmetičke preparate na biljnoj bazi nakon dugog niza godina korišćenja hemikalija za negu lica i tela može da bude složen zato što zahteva prilagođavanje organizma na nove proizvode bez toksina i veštačkih mirisa. U toku ovog procesa je moguća pojava svraba i iritacije kože.

Foto-ilustracija: Unsplash (Rawpixel)

Američka kompanija SWAY proizvodi preparate za ličnu higijenu s misijom da tranziciju s hemije na prirodu učini što bržom, lakšom i ugodnijom. Osnovni sastojak njihove kozmetike je – jabukovo sirće. SWAY pravi jedini dezodorans koji se sa neprijatnim mirisima bori zahvaljujući ovom sirćetu i drugim komponentama sličnih svojstava poput ružine vode i aloe vere.

Svojoj mešavini dodaju i esencijalna ulja antibakterijskog, antiinflamantornog i antiseptičkog dejstva. „S obzirom na to da SWAY radi na neutralisanju znoja, a ne na njegovom maskiranju, naši nežni mirisi širiće se tokom čitavog dana“, tvrdi proizvođač.

Kada se odlučuju između prirodnih i veštačkih dezodoransa, ljudi moraju ili da žrtvuju zdravlje zbog hemikalija u sastavu dezodoransu i odeću usled mrlja nastalih njihovim nanošenjem ili da se pomire sa tim da nećete imati dovoljno dugotrajnu zaštitu od znojenja – a SWAY ponosno naglašava da nudi „najbolje iz dva sveta“. Pročitajte više: https://www.lovemysway.com/pages/why-sway.

Jabukovo sirće i sami možete da isprobate u svrhe neutralisanja neprijatnih mirisa prostim nanošenjem male količine ovog proizvoda ispod pazuha. Kada se osuši, uopšte se ne oseća, ali ne gubi na delotvornosti.

Jelena Kozbašić

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti