Crnogorski kačamak degustiran na festivalu hrane u Londonu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore predstavila je gastronomsku ponudu destinacije na festivalu hrane „National Geographic Traveller Food Festival” koji je održan 20. i 21. jula, u Londonu.

Foto: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Reč je o prvom izdanju festivala koji ima za cilj predstavljanje jedinstvenog spektra gastro iskustava, hrane i pića iz celog sveta, uz edukativni deo, koji podrazumeva tematske radionice koje posetiocima pružaju priliku da uče o hrani i načinu pripreme hrane koja je specifična za određene destinacije.

Među destinacijama učesnicama festivala kao što su Mađarska, Dominikanska Republika, Tunis, Vels, Izrael, Bahami, Grenada, Grčka, Tajland, Nikaragva i Crna Gora predstavlja nacionalnu kuhinju u duhu aktuelne kampanje „Dobro. Bolje. Domaće”.

Festival je prilika da se Crna Gora putem predstavljanja gastro ponude promoviše kao turistička destinacija na strateški važnom emitivnom tržištu Velike Britanije.

Posetioci festivala su u prilici da na crnogorskom štandu degustiraju tradicionalnu crnogorsku hranu i piće i upoznaju se gastronomskom ponudom, „Aromama i ukusima Crne Gore”, kao i sa ukupnom turističkom ponudom destinacije.

Posebnu pažnju posetilaca privukla je polučasovna radionica kuvanja u okviru koje je dobitnica nagrade „Wild Beauty Awards” šefica kuhinje hotela „Hilton Podgorica” Slađana Šoć na posebno osmišljenoj pozornici za ovu namenu, pred zainteresovanom publikom, demonstrirala spremanje crnogorskog kačamaka.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti