Crna Gora: Program podsticajnih mera u oblasti turizma za 2018/2019. godinu

Foto: MORT

Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore raspisalo je javne pozive po Programu podsticajnih mera u oblasti turizma za 2018/2019. godinu.

Na osnovu Zakona o turizmu i ugostiteljstvu na predlog Ministarstva održivog razvoja i turizma, Vlada Crne Gore donosi Program podsticajnih mera u oblasti turizma za 2018/2019. godinu radi obezbeđivanja visokokvalitetnog turizma u skladu sa strateškim dokumentima.

Programom podsticajnih mera u oblasti turizma za 2018/2019. godinu definišu se mere koje će se sprovoditi, korisnici sredstava, uslovi za dodelu sredstava, iznos sredstava i kriterijumi i postupak za dodelu sredstava.

Program uključuje četiri mere podrške, i to: Mera I – Razvoj inovativnih turističkih proizvoda koji obogaćuju turističku ponudu; Mera II – Podrška marketing aktivnostima na emitivnim tržištima; Mera III – Organizovanje manifestacija i Mera IV – Podrška za razvoj MICE (poslovnog) turizma.

Sredstva za podsticajne mere dodjeljuju se putem javnog oglasa koji sprovodi Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore.

Detaljnije informacije o ovom javnom pozivu možete naći ovde.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti