Pokrenuta akcija uređenja Zemunskog keja

Foto ilustracija: Pexels

Povodom Evropske nedelje mobilnosti i Svetskog dana čišćenja, 21. septembra, na inicijativu Opštine Zemun pokrenuta je akcija uređenja Zemunskog keja, saopšteno je iz ove opštine.

Ekipe JKP „Zelenilo – Beograd” i „Gradske čistoće” radiće tri dana na potezu od restorana „Radecki” do hotela „Jugoslavija”.

Udruženom akcijom biće očišćeno šetalište i priobalje, uređene zelene površine, popravljene ili zamenjene dotrajale klupe i postavljene nove kante za smeće.

Evropska nedelja mobilnosti, kao i Svetski dan čišćenja imaju za cilj da putem povećanja mobilnosti utiču na poboljšanje javnog zdravlja i kvaliteta života stanovništva.

Ovogodišnja tema ENM stavlja u fokus važnost pristupačnosti transportu bez emisija štetnih gasova i promoviše inkluzivni okvir koji uključuje sve činioce društva.

ENM podstiče ljude i lokalne vlasti širom Evrope da preduzmu korake za postizanje dugoročnog cilja ugljenično neutralnog kontinenta. Takođe, cilj je da se doprinese rešavanju ekoloških problema urbanih sredina, poput zagađenja vazduha, da se ukaže na to koliki problem predstavlja nesavesno upravljanje resursima i otpadom, ali i koliko je važno da se ljudi udruže i sarađuju u rešavanju ovog problema.

Gradovi koji učestvuju u ovogodišnjem ENM mogu prikazati prednosti čistijih izbora prevoza i postići napredak ka boljoj mobilnosti u Evropi.

Izvor: Grad Beograd

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti