CHARGE&GO UZ NOVU APLIKACIJU LAKŠE DO PUNJAČA

Foto: Charge&GO

Elektromobilnost u Srbiji dostigla je novi nivo, što pokazuju najnoviji podaci da se broj registrovanih električnih automobila znatno povećao u odnosu na prošlu godinu, čak 20 odsto. Više električnih automobila na ulicama stvara i veću potrebu za punjačima. Čelni ljudi kompanije Charge&GO na vreme su uvideli da je neophodno širiti mrežu punjača za električna vozila uz novu aplikaciju za njihovo lakše pronalaženje.

Širom Srbije može se pronaći 68 punjača koji se nalaze na mreži Charge&GO.

– Vozači električnih vozila već mogu da koriste naš brzi punjač koji se nalazi u okviru beogradskog šoping centra BIG FASHION na Karaburmi, a čija je snaga 120 kW. Kad krenu prema Inđiji ili Vršcu, mogu da svrate do BIG šoping centara u Novoj Pazovi, odnosno u Pančevu i da tamo dopune svoju bateriju. Punjač u Pazovi je snage 50 kW, a u Pančevu je 60 kW. Nas očekuje dalje i vrlo intenzivno širenje mreže, a uskoro ćemo pustiti u rad punjače u šoping centrima BIG u Novom Sadu i beogradskoj Rakovici, kao i u BIG FASHION Outletu u Inđiji. Istakla bih da već rade dva punjača u sklopu NCR-a na Novom Beogradu, čime je unapređena ponuda i dostupnost punjača na ovoj opštini. Svaki punjač koji pustimo u rad je važan za naše korisnike, a mi smo stalno u potrazi za novim lokacijama na kojima će vozači električnih vozila moći da naprave pauzu i napune svoja vozila na našim ultrabrzim punjačima – objašnjava Tamara Zjačić, zamenik direktora kompanije.

Nedavno je objavljena informacija da je Evropska unija usvojila odluku kojom će do 2026. na svakih 60 kilometara auto-puta biti postavljen punjač za električne automobile. Na pitanje dokle smo mi stigli sa razvojem punjačke infrastrukture duž auto-puteva, Tamara nam kaže da će biti sve više punjača i na glavnim putnim pravcima, a da će ponudu upotpuniti i nova punjačka mesta na OMV pumpama i drugim lokacijama koje su u blizini ključnih saobraćajnica.

U FOKUSU:

– U planu je da uskoro pustimo u rad punjač na OMV pumpama u Zemunu, na Adi Ciganliji i u Zaječaru. Punjač u Zemunu, snage 240 kW, biće najjači ultrabrzi punjač u Charge&GO mreži, a budući da je postavljen na veoma prometnom mestu, verujemo da će doprineti lakoći i ugođaju vožnje električnog automobila – naglašava Zjačić.

Polovinom oktobra Mladenovac je dobio svoj prvi ultrabrzi punjač snage 150 kW. Lokacija na kojoj se nalazi ovaj punjač je udaljena svega 10 minuta od auto-puta.

– Ovo je veoma važan projekat za nas, jer u ovom delu Srbije nema punjača, pa će to znatno olakšati vozačima, kako domaćim, tako i strancima, da napune svoja vozila u blizini auto-puta – kaže ona i dodaje da su trenutno u toku pregovori i za nekoliko novih lokacija u Beogradu za ultrabrze punjače koji bi trebalo već do kraja godine da budu na usluzi vozačima.

Nova aplikacija

Foto: Charge&GO

Kompanija Charge&GO spremila je novu aplikaciju, koja je dostupna za IOS i Android telefone, gde se može videti mreža punjača u celoj zemlji i Evropi.

– U želji da se širimo i na druga tržišta, napravili smo multijezičnu i multivalutnu platformu koja podržava i različitu regulativu na pojedinačnim tržištima. Tako klijenti neće morati da menjaju aplikacije kada prelaze iz jedne zemlje u drugu, već će koristiti samo jednu, našu, koja je jednostavna za upravljanje i u skladu sa svim propisima na svakom od tržišta na kojima nudimo uslugu – dodaje Tamara Zjačić.

Klijenti sa svojim električnim vozilom mogu da putuju po Evropi i da bez problema koriste aplikaciju, u kojoj je integrisana i najveća evropska e-roming platforma sa listom na kojoj je više od 400 hiljada punjača.

Registrovani korisnik, jednostavnom proverom svog naloga u aplikaciji, ima uvid u celokupan pregled – uplata, računa, sesija punjenja i dr. Za registrovane korisnike je najbitnija pogodnost to što imaju nižu cenu punjenja na svim punjačima u mreži Charge&GO.

Sistem je u potpunosti prilagođen korisniku i, kada god se korisnik nalazi na punjaču, a iz nekog razloga ne može da započne punjenje, može da pozove korisničku podršku i dobije pomoć koja mu je potrebna.

– Imamo korisnički centar koji je dostupan svakoga dana, a imamo i tim za tehničku podršku koji je specijalizovan za održavanje i servis punjačke infrastrukture – naglašava Tamara.

Kompanija Charge&GO ima velike planove i oni su usmereni na širenje mreže na regionalnim tržištima, tako da do kraja naredne godine ugrade i integrišu na platformu još 70 ultrabrzih punjača.

Tekst priredila: Milica Radičević

Tekst objavljen u Magazinu Energetskog portala CIRKULARNA EKONOMIJA

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti