CG: Vlada osnovala Nacionalni savet za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom

Foto-ilustracija: Pixabay

Vlada Crne Gore donela je odluku o osnivanju Nacionalnog saveta za analizu i praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima.

Kako je saopšteno iz Vlade, zadaci Saveta, shodno odluci, su da koordinira aktivnosti radi praćenja stanja proizvodnje i potrošnje energije i rezervi energenata, kao i da predlaže mere za nesmetano snabdevanje energijom.

Vlada je donela odluku o davanju šuma u državnoj svojini na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju u područnim jedinicama Pljevlja, Gusinje, Petnjica, Plav, Berane i Žabljak.

“U cilju obezbeđenja održivosti gazdovanja šumama, Odlukom je obuhvaćeno uklanjanje opožarene drvne mase nastale usled šumskih požara tokom prošle godine, kao i stabala koja su oborena u vremenskim nepogodama i predstavljaju potencijalnu opasnost za oštećenje i obolevanje zdravih stabala”, stoji u saopštenju.

Iz Vlade su dodali da će se prodaja drveta u dubećem stanju (sanitarna seča) sprovesti u postupku javnog nadmetanja putem Javnog poziva.

“Vlada je donela Odluku o prodaji drvnih sortimenata na šumskim stovarištima „Šula“ i „Ljubišnja“ u područnoj jedinici Pljevlja, „Planinica“ i „Mateševo“ u područnoj jedinici Kolašin i „Županica“ u područnoj jedinici Rožaje”, navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno, Vlada je usvojila i informaciju o praćenju fiskalnih rizika privrednih društava u većinskom vlasništvu države.

“U informaciji se naglašava da je u saradnji sa međunarodnim partnerima jasno identifikovana potreba da se redovno praćenje poslovanja privrednih društava u većinskom vlasništvu države mora reformisati”, kazali su iz Vlade.

Izvor: RTCG

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti