Centar za održivi razvoj svečano otvoren u Podgorici

Centar za održivi razvoj svečano otvoren u PodgoriciCentar za održivi razvoj u Crnoj Gori predstavljen je prošle nedelje novinarima u Podgorici, a zvanično je počeo sa radom 1. januara 2014. godine. Nastao je kao zajednički projekat Ministarstva održivog razvoja i turizma i Kancelarije programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Menadžer Centra za održivi razvoj gospođa Jelena Janjušević tom prilikom je izjavila da će rad ovog centra biti fokusiran na održivi razvoj, obnovljive izvore energije, energetsku efikasnost, upravljanje resursima i eko sistemima, prilagođavanje na efekte klimatskih promena i sigurnost u oblasti životne sredine.

Budžet centra namenjen projektima iznosi 3,1 milion dolara, a pre svega će biti usmeren na Crnu Goru, a potom i na države u regionu, kao partnere i korisnike usluga.

Osim projekata održivog razvoja, Centar za održivi razvoj će učestvovati i u sporazumima iz oblasti životne sredine, istraživanju i analizi javnih politika, kao i na izradi prototipa najnovijih naučnih, istraživačkih i tehnoloških pristupa za unapređenje ciljeva održivog razvoja.

S.J.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti