Bijeljina ustupa zemljište investitoru buduće solarne elektrane

BijeljinaProjekti iskorišćenja solarne energije planirani su u Bijeljini u Republici Srpskoj. Tačnije, slovenačka firma „Neutron“ ima u planu postavljanje solarnih kolektora na krovu osnovne škole, a Skupština Bijeljine je donela odluku o izgradnjii solarne elektrane.

Predstavnik firme „Neutron“ u Bijeljini gospođa Snježana Topić nedavno je izjavila da je ova firma zainteresovana za postavljanje solarnih kolektora na krov sportske dvorane osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Bijeljini. U toku je dobijanje saglasnosti za ovaj projekat od Ministarstva industrije, energetike i rudarstva, a podneti su i zahtevi za dobijanje dozvola i pratećih dokumenata. Ovaj projekat je vredan više od 250 hiljada evra.

Skupština grada Bijeljine donela je odluku o izgradnji solarne elektrane čija bi snaga bila 180kW. Predsednik Skupštine Bijeljine gospodin Dragan Đurđević izjavio je da je namera da ustupe zemljište investitoru koji bi nakon izgrađene solarne elektrane plaćao Bjeljini nadoknadu po metru kvadratnom, a nakon 20 godina solarna elektrana bi postala vlasništvo investitora.

S.J.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti