Čeka se potpisivanje memoranduma o izgradnji MHE iz drugog javnog poziva

problemi-i-prepreke-izgradnja-male-hidroelektrane

Predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike izjavili su za „eKapiju“ da još uvek nisu potpisani Trojni memorandumi o izgradnji MHE čije lokacije su dodeljene drugim javnim pozivom. Oni su istakli i da će sledeće godine početi da radi prva mini hidroelektrana za koju su investitori dobili lokaciju po prvom javnom pozivu za dodelu lokacija za izgradnju MHE.

U narednom periodu očekuje se izrada novog Katastra malih hidroelektrana, nakon čega će biti objavljen treći Javni poziv za dodelu lokacija za izgradnju malih hidroelektrana.

Podsetimo, prvi Javni poziv za dodelu lokacija za izgradnju 317 malih hidroelektrana objavljen je u februaru 2013. godine, a u junu iste godine potpisan je Trojni memorandum o razumevanju kojim se odobrava izgradnja 212 malih hidroelektrana. Drugi Javni poziv za dodelu lokacija za izgradnju malih hidroelektrana objavljen je 30. decembra 2013. godine i to za 142 lokacije u opštinama Aleksinac, Valjevo, Vranje, Golubac, Despotovac, Dimitrovgrad, Žagubica, Zaječar, Knjaževac, Krupanj, Kuršumlija, Leskovac, Lučani, Mali Zvornik, Niš, Novi Pazar, Paraćin, Rekovac, Svrljig, Čajetina. U planu je da se sa 40 investitora potpiše Trojni memorandum o izgradnji malih hidroelektrana na 79 lokacija.

Sandra Jovićević

foto: energetskiportal.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti