BMW iX – sam traži punjač i parking mesto (VIDEO)

Videli smo automobile koji jedan deo puta saobraćaju drumom, a jedan lete, automatizovana vozila na električni pogon sa mnogo inovacija, a čuveni proizvođač automobila BMW predstavio je model koji može sam da nađe parkig mesto, dopuni bateriju ili se odveze na pranje.

Vaše je samo da dovezete automobil u tržni centar, javni parkin, a on će dalje sve sam da uradi. Električni BMW iX zahvaljujući postavljenim  kamerama i senzorima, onim u samom vozilu i na parkingu, može samostalno da vozi do parking mesta.

Prazna baterija, nikakav problem. Automobil pronalazi punjačko mesto, robotska ruka povezuje punjač i vozilo. Po završetku sesije punjenja, robotska ruka skida punjač i automobil odlazi dalje.

Prljav automobil, ništa strašno, nekoliko klikova i ovaj automobil se sam odvozi do automatizovane perionice. Kada završite sve obaveze, jednostavnim komandama, pozovete vozilo da dođe po vas.

Kako bi BMW iX izvršio sve što od njega tražite, potrebno je instalirati aplikaciju na mobilni telefon i pomoću nje zadajete komande.

Izgleda da nas čeka budućnost u kojoj će biti potrebno samo da sednemo u automobil, a on će sve ostalo sam da uradi.

Milica Radičević

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti